Exempel

Information

Ort Piteå

Kontakt

Anett Karlström

anett.m.karlstrom@pitea.se

0911- 69 60 13

Anette Christoffersson

anette.christoffersson@pitea.se

Unga i Piteå tycker och Student i Piteå tycker

Ingress - En kort beskrivning av innehållet

För att veta vad som är viktigt för unga och studenter i Piteå öppnas årligen

  • Unga i Piteå tycker
  • Student i Piteå tycker

på kommunens hemsida under några veckor på hösten.

 

Bakgrund

Unga i Piteå tycker som vänder sig till målgruppen barn och unga i åldern 7-25 år startades år 2007 och går till på så sätt att kommunen årligen varje höst, under 1 månads tid, öppnar en specifik webbsida där de unga har möjlighet att tycka till och dela med sig av sina tankar via en webbenkät. Frågorna i enkäten är politiskt antagna och handlar om aktuella ämnen, sådant som är på gång i kommunen och som politikerna vill ha de ungas synpunkter kring.

Sedan år 2011 har vi även startat upp Student i Piteå tycker, eftersom vi även ville nå denna målgrupp dvs. de universitetsstuderande som finns i Piteå. Piteå vill få fler studenter att stanna kvar efter avslutade studier, och detta är ett sätt för oss att ta reda på vad studenterna tycker är bra och mindre bra med Piteå som ort.

Syfte - Därför gjorde vi det

Att ta tillvara barn och ungas delaktighet, engagemang och kreativitet.

Process - Så gjorde vi

Kommunen öppnar årligen, varje höst, en specifik hemsida där unga har möjlighet att tycka till och dela med sig av sina tankar via en webbenkät. Frågorna i enkäten är politiskt antagna och handlar om aktuella ämnen, sådant som är på gång i kommunen och som politikerna vill ha de ungas synpunkter kring.

Studenterna får besvara en annan webbenkät än de unga med frågor mer riktade till studenter.

I samband med att vi genomför Unga och Student i Piteå tycker genomför vi event i samband med att enkäterna öppnas i de skolor som vill . Dessa event går till så att representanter från kommunen åker ut till skolorna och informerar och försöker få eleverna att delta och framföra sina synpunkter. Som tack för deras medverkan får de en give-away.

Resultat - Så blev det

Efter utsatt tid sammanställs alla unga och studenters åsikter i en rapport som redovisas för kommunstyrelsen som i sin tur tar med detta som ett underlag vid budgetarbetet. Rapporten läggs även ut på webbplatsen så att alla unga och studenter kan ta del av den.

Senast ändrad:
2020-05-27

På dialogguiden.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att fortsätta surfa godkänner du att vi använder kakor.

Vad är kakor?