Exempel

Information

Ort Haparanda

Kontakt

Jytte Rüdiger, kulturchef

0922-264 25

jytte.rydiger@haparanda.se

Gamla Stan - innerstadens utveckling i Haparanda

Rapporten är gjord av en medborgare som ville berätta om sin del i arbetet med att göra innerstaden mer attraktiv. Detta arbete har lett till att kommunen har anställt en projektledare som under två år ska samordna människors idéer för vidare utformning av staden.

Nyckelord: workshop, samhällsutveckling, attraktivitet

Process

Den 7-8 februari har kommunen tre öppna workshops där vi bjuder in till utveckling av Seskarö by, skateboardramp samt utveckling av lekplats. Vi har två workshopledare som genomför tre processer under helgen.

25 januari arrangerar vi en föreningsdag för samtliga föreningar i kommunen där vi diskuterar arrangemang och behov av gemensamt föreningshus. Men, vi kommer även lyfta migrationsmottagande då vi till årsskiftet kommer ta emot ca 400 nyanlända. Hur kan föreningslivet vara delaktiga i integrationen?

I februari och mars kommer kulturchefen besöka samtliga hembygdsföreningar för att ta fram lokala handlingsplaner. Detta underlag kommer sedan ligga som bas i kommunens landsbygdsstrategi.

Senast ändrad:
2017-05-04

På dialogguiden.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att fortsätta surfa godkänner du att vi använder kakor.

Vad är kakor?