Exempel

Kontakt

Kontakta gärna kommunens kontaktcenter om du har några frågor eller funderingar.

Telefon: 0371-810 00 (öppet helgfria vardagar mellan klockan 8 och 16)

Skicka e-post till kommunen

Relaterade artiklar

Exempel

Geopanel en kartverkstad i Gislaved

Ingress - En kort beskrivning av innehållet

Geopanelen har använts för att diskutera kommunens planering av cykelbanor. Två målgrupper har deltagit - skolelever och pensionärer.

Syfte - Därför gjorde vi det

Kartverkstaden är en aktivitet i Gislaved kommuns medborgardialog projekt. Erfarenheterna och resultaten från dialogaktiviteterna kommer att användas i kommunens fortsatta arbete med medborgardialog. Erfarenheterna kommer också att sammanställas i en handbok för medborgardialog i Gislaveds kommun

Process - Så gjorde vi

Kartverkstad - pensionärer

En eftermiddag i mars slöt cirka 30 pensionärer upp på Torghuset i Smålandsstenar för att svara på två enkäter. Den ena enkäten var webbaserad och i den fick deltagarna fylla i hur de rör sig Smålandsstenar.

Fokus fanns på gång- och cykelvägarna och man fick beskriva faror i trafikmiljön och lämna förslag på förbättringar. Svaren kommer att användas som underlag till Gislaveds kommuns nya gång- och cykelvägsplan. I den andra enkäten fick deltagarna svara på frågor om den framtida äldreomsorgen i kommunen. Enkätsvaren kommer att ligga till grund för en ny plan för äldreomsorgen i Gislaveds kommun.

Kartverkstad på Åtterås-  och Villstadskolan

Resten av veckan har elever i årskurs 5-6 på Åtterås- och Villstadskolan svarat på webbenkäten.  I enkäten har eleverna ritat in sin gång- och cykelväg till skolan och svarat på frågor om det finns farliga cykelvägar/korsningar i Smålandsstenar. Även elevernas svar kommer att användas som underlag till gång- och cykelvägplanen. En presentation av resultaten kommer att göras i varje klass som har svarat på enkäten.

Förskollärare inom Åtterås- och Villstads skolområden har också svarat på enkäten. I planeringen av gång- och cykelvägarna är det betydelsefullt att veta hur förskollärare rör sig i s

Resultat - Så blev det

Slutrapport för kartverkstäderna (PDF, nytt fönster)

Senast ändrad:
2019-09-05

På dialogguiden.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att fortsätta surfa godkänner du att vi använder kakor.

Vad är kakor?