GeoPanelen

Med hjälp av GeoPanelen kan du bland annat ställa frågor som:

  • Var är det tryggt att gå i parken?
  • Var ska vi bygga en lekplats?

Används för

Medborgare inbjuds att uttrycka sin åsikt eller lämna sitt förslag genom att sätta en markör på en plats, märka ut en väg-sträckning eller markera ett helt område på kartan. Till markeringen på kartan kan man också koppla en skriftlig kommentar med motiv till sin markering. Alla svaren får en geografisk koppling och kan analyseras i ett GIS (Geografiskt Informations-system) i din kommun eller myndighet.

Deltagare

Obegränsat antal deltagare, kräver tillgång till Internetuppkopplad dator.

Nödvändiga resurser

Kostnaderna kan variera beroende på vilken kompetens som finns i den egna organisationen och hur mycket konsulttid som behöver köpas in.

Medborgardialogprojektet har tagit fram ett verktyg för konsultation – ”Geo-Panelen”.

Ungefärlig tidsåtgång

Kräver genomtänkta frågeställningar, det bör vara så enkelt att svara att det tar max 15 min.

Styrkor

GeoPanelen ger många möjlighet att lämna synpunkter och förslag oberoende av tid och rum. Den samlade informationen kan sammanställas utan extra inmatning, använder man GIS-karta som underlag kan svaren matchas mot olika kartlager i GIS-systemet. De kartbilder som används via webbenkät kan även skrivas ut och användas vid fysiska möten.

Övrigt

Använd inte för många och för komplicerade frågeställningar. Testa er färdiga enkät på en testgrupp innan enkäten skickas ut skarpt.

Senast ändrad:
2017-05-03

På dialogguiden.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att fortsätta surfa godkänner du att vi använder kakor.

Vad är kakor?