Exempel

Relaterade artiklar

Valdersmarsviksförslaget

Ingress - En kort beskrivning av innehållet

I Valdersmarsviks kommun  finns möjlighet att visa vad man tycker och vara med och påverka genom att lägga ett Valdemarsviksförslag. Förslaget blir uppmärksammat genom att det samlas gilla markeringar.

Valdemarsviksförslaget

 

Syfte - Därför gjorde vi det

Att kunna visa vad medborgarna tycker och ge dem möjlighet att påverka. 

Process - Så gjorde vi

Inkomna förslag godkänns innan publicering. Förslaget ska vara seriöst och ha en hänsynsfull ton. Förslag som är kränkande, stötande, pekar ut någon eller bryter mot någon lag  publiceras inte. Godkända förslag kan marknadsföras med hjälp av till exempel e-post, sociala medier eller att information sätts upp på vanliga anslagstavlor.

Lämna ett förslag

Den som gillar förslaget kan visa det genom att klicka på, Gilla förslaget. Det finns ingen begränsning på vem som kan delta eller krav om att registrera sig för att få gilla förslaget.

Politikerna i kommunen  följer regelbundet inkomna förslag som publicerats på kommunens hemsida. Om förslaget får stor uppmärksamhet med många gilla markeringar, får de förtroendevalda en signal på att det är en en intressant fråga som engagerar många. Tycker de att förslaget är intressant kan de välja att ta upp frågan politiskt genom en motion.

Aktuella förslag finns samlade på hemsidan och är öppna för röstningen under 90 dagar.

Avslutade förslag presenteras på hemsidan.

 

Resultat - Så blev det

De första förslagen publicerades på hemsidan i början på februari.Antal inkomna och publicerade förslag var inom en månad nio stycken. Förslag som tidigare varit aktuella för röstning och där  tiden för att gilla förslaget gått ut, sammanställs och visas på hemsidan.

Senast ändrad:
2020-05-27

På dialogguiden.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att fortsätta surfa godkänner du att vi använder kakor.

Vad är kakor?