Exempel

Information

Ort Upplands Väsby
Kommun Upplands Väsbys kommun

Kontakt

Anette Ömossa, ekonomidirektör

Vx 08-590 970 00

anette.omossa@upplandsvasby.se

Nya bostäder i Prästgårdsmarken

Ingress - En kort beskrivning av innehållet

Vi ville pröva möjligheten till lägre bostadsbebyggelse på delar av de idag obebyggda ängarna norr och söder om det stora skogspartiet inom Prästgårdsmarken. Möjligheten till en ny gruppbostad (LSS-boende) som ersättning för de befintliga gruppbostäderna (på Paradisvägen och Allhelgonavägen) ska också undersökas.

Bakgrund

En arkeologisk utredning har genomförts för att klargöra omfattningen av fornlämningarna som finns där och hur de påverkar möjligheten att bygga på ängarna.

Syfte - Därför gjorde vi det

Syftet var att pröva möjligheten till lägre bostadsbebyggelse på delar av de idag obebyggda ängarna norr och söder om det stora skogspartiet inom Prästgårdsmarken.

Process - Så gjorde vi

I februari 2013 genomfördes ett dialogmöte i förskolan Ringblomman. Alla boende inom området  Mälarvägen/Älvsundavägen/Järnvägen hade inbjudits till mötet. Ett 70-tal personer deltog i arbetet att redovisa på kartor och flygbilder hur områdets används idag.

Ett nytt dialogmöte hölls i Messingen i april 2014 med ett 30-tal deltagare. Enkla flygperspektiv på skisser för ny bostadsbebyggelse presenterades liksom alternativa trafiklösningar för området.

Resultat - Så blev det

Ett 70-tal personer i blandade åldrar deltog på dialogmötet i februari 2013. Mötet gav arbetsgruppen ökade kunskaper om hur de boende använder området idag och vad de uppskattar mest. Ett 30-tal personer deltog på det uppföljande dialogmötet i april 2014.

Under sommaren och hösten har arbetet med detaljplanen gått vidare och Väsbyhems parkering vid Prästgårdsallén har lagts in i uppdraget likaså en upprustning av området mellan förskolan Stallet och Eds prästgård. Byggnadsnämnden väntas i november fatta beslut om samråd. Samrådet beräknas pågå under december-januari .

Senast ändrad:
2020-07-03

På dialogguiden.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att fortsätta surfa godkänner du att vi använder kakor.

Vad är kakor?