Exempel

Information

Ort Hallstahammar

Kontakt

Magnus Gustafsson

0220-240 00

magnus.gustafsson@hallstahammar.se

 

Projekt Pilen om utveckling av stadsmiljö

Ingress - En kort beskrivning av innehållet

Med Pilen vill vi göra det enkelt för dig att uppmärksamma och tycka till om utvecklingen av vår stadsmiljö. När du ser den röda pilen vet du att något är på gång.

Bakgrund

Hallstahammars kommun arbetar som alla andra kommuner med detaljplaner. I dessa arbeten har kommunen tidigare haft svårt att nå ut till allmänheten och ville nu testa ett nytt koncept för att informera om förändringar i den fysiska miljön. Utifrån detta föddes idén om pilen.

Syfte - Därför gjorde vi det

Pilen är tänkt att vara en symbol som markerar och informerar allmänheten om vad som händer på en viss plats. Pilens syfte är att markera vart i kommunen förändringar planeras och informera allmänheten om vad som sker i stadsmiljön. Ett övergripande mål är även att pilen ska kännas igen av kommunens invånare där information kan fås om stora som små projekt.

Process - Så gjorde vi

Valet av en pil som symbol som pekade nedåt gjordes för att markera att någonting ska ske på platsen som den står och pekar på. Pilen färgades röd enligt kommunens grafiska profil för att stå ut och synas i stadslandskapet. Storleken på pilen utformades med en mänsklig skala som är lätt att urskilja från ett längre avstånd. Målet är att man ska bli intresserad av vad det är för något och gå fram och titta.

En pil har ställts ut under kommunens planarbete för nya bostäder på en central tomt. Informationen om projektet kunde enkelt bytas ut genom att tillhörande informationsblad som sitter på pilen ersätts. Informationen berättade hur arbetet går till och vart i processen detaljplanen var.
Under tiden som pilen har stått har kommunens tjänstemän fått goda kommentarer om pilen och det har också blivit tydligt att fler personer har tagit del av detaljplaneprocessen.
 

Resultat - Så blev det

Överlag anses pilen vara ett lyckat projekt som kommer att utökas med flera pilar och redan idag används pilen i två större stadsbyggnadsprojekt. Tanken är att stora pilar ska användas vid stora och långa projekt och mindre pilar för korta projekt.

Senast ändrad:
2020-07-01

På dialogguiden.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att fortsätta surfa godkänner du att vi använder kakor.

Vad är kakor?