Exempel

Information

Ort Landstinget i Kalmar län

Kontakt

Sanny Eklund, utredare,

0480-841 39

sanny.eklund@ltkalmar.se

Relaterade artiklar

Säker vård

Landstinget i Kalmar län har under mandatperioden strävat mot målet att uppnå Sveriges säkraste hälso- och sjukvård. Som ett led i detta arbete har ledamöterna i medborgarutskottet och uppföljningsutskottet (20 förtroendevalda) genomfört dialogprojektet Säker vård.

Syfte

Syftet var att inhämta kunskaper om hur medborgare och patienter i länet uppfattar och ser på begrepp som kvalitet och säker vård samt förstärka patientmedverkan. Projektet har pågått under innevarande mandatperiod och avslutades juni 2014.

Process

Målet har varit att utveckla medborgardialogen inom landstinget i Kalmar län och engagera länsinvånarna i arbetet att uppnå en säkrare hälso- och sjukvård. Under processen har drygt 440 personer intervjuats hur man definierar och upplever begrepp som god och säker vård samt kvalité. I ett inledningsskede gjordes ett urval av olika målgrupper. Dialogmetoder som använts är bland annat cafédialogen, walk and talk (intervjuer på ”stan”), förbättringsförslag och fördjupade samtal.

Resultat

Resultat som uppnåtts är positiva reaktioner från medborgarna att kunna delge sina synpunkter om hälso- och sjukvården. Utskottsledamöterna har på motsvarande sätt upplevt dialogen som en bra metod att sprida och tydliggöra landstingets budskap bland befolkningen. De viktigaste områdena för det fortsatta arbetet är frågeställningar kring bemötande, tillgänglighet och kompetens. En lärdom från projektet är vikten av återkoppling.

Mer information

Senast ändrad:
2017-05-04

På dialogguiden.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att fortsätta surfa godkänner du att vi använder kakor.

Vad är kakor?