Exempel

Information

Ort Mark

Kontakt

Kontakta kommunen:

Telefon växel: 0320 21 70 00

E-post: markskommun@mark.se

 

Relaterade artiklar

Medborgardialog i Marks kommun 2010-2014

Dialog för att kommunmedborgarna på ett enkelt sätt skulle få fram sina åsikter, förslag och klagomål. Önskan var också att på detta enkla sätt få kännedom om vad som rör sig i folkdjupet och visa kommuninvånarna att vi finns tillgängliga för den som vill träffa oss.

Syfte

Få kännedom om vad som rör sig i folkdjupet och visa kommuninvånarna att vi finns tillgängliga för den som vill träffa oss.

Process

Medborgardialogerna har genomförts en gång i månaden och då veckan före ett kommunfullmäktigemöte. Medborgardialogerna har i de flesta fall hållits i kommunhuset och då har alltid kommunfullmäktiges presidium varit närvarande. Under en period deltog även de olika nämndernas presidium.

Tanken var då att ge besökarna möjlighet att ta upp frågor som berörde just den nämnden som var företrädd. Under den sista perioden under mandatperioden åkte presidiet runt till de olika småsamhällena i kommunen.

Resultat

Det har framkommit många bra synpunkter ute hos kommunmedborgarna som förtjänar att komma fram och ges en möjlighet att belysas och kanske också genomföras. Medborgardialogerna uppfattades positivt bland Marks kommuns invånare. En önskan var att denna typ av kontakt mellan kommunmedborgarna och politikerna skulle vara kvar även framöver.

Senast ändrad:
2017-12-11

På dialogguiden.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att fortsätta surfa godkänner du att vi använder kakor.

Vad är kakor?