Exempel

Information

Ort Mora

Kontakt

Viveka Leksell, Kommunikationschef

0250-261 02

viveka.leksell@mora.se

Relaterade artiklar

Morapanelen

Ingress - En kort beskrivning av innehållet

Ett sätt att påverka utvecklingen i Mora kommun är att delta i kommunens medborgarpanel. Morapanelens deltagare ska vara 16 år eller äldre, bo i kommunen och inte vara aktiva i någon av kommunens politiska nämnder eller kommunfullmäktige.

Process - Så gjorde vi

Panelen består av cirka 180 kommuninnevånare. Intresserade personer kan anmäla sig till panelen via mora.se. Som deltagare i Morapanelen får personen besvara frågor via e-post eller SMS. Panelens synpunkter ställs samman i en särskild rapport och svaren redovisas för politikerna. På detta sätt kan personens tankar bli en del i beslutsunderlaget när nya beslut ska tas. Rapporterna finns tillgängliga på kommunens webbplats.

Till exempel har Morapanelen deltagit i dialog kring: demokrati, delaktighet, inflytande, Centrumutveckling, Trygghetsfrågor, kommunens hemsida med mera. Kommunen har också kunnat använda Morapanelen för att fråga om utvecklingen av panelen.

Resultat - Så blev det

Till förbättringarna hör att vi måste arbeta på att göra panelen mer känd i kommunen, att få in fler deltagare i panelen och då speciellt viktigt att få med fler yngre deltagare i panelen.

Viktigt är att panelen är representativ för kommunens medborgare. Faktorer som åldersgrupper, kön, etnicitet med mera skall finnas med hos panelens medlemmar. När frågan ställdes till Morapanelen hur de vill utveckla panelen poängterar de att de vill ha fler enkäter att besvara och mer utrymme för personliga kommentarer

Senast ändrad:
2020-05-27

På dialogguiden.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att fortsätta surfa godkänner du att vi använder kakor.

Vad är kakor?