Exempel

Information

Ort Stockholms Stad

Kontakt

Emmy Martinsson, utredare

08-508 24 002

emmy.martinsson@stockholm.se
 

Sara Heppling-Trygg, samhällsplanerare

08-508 24016

sara.heppling.trygg@stockholm.se

Mobila samråd

Ingress - En kort beskrivning av innehållet

Olika typer av samråd ger invånare i området möjligheter att delta i och tycka till om planerna för användandet av en viss plats.

Syfte - Därför gjorde vi det

Målet med samråd är att ge invånare i området en möjlighet att tycka till om planerna för vad en viss plats ska användas till och hur den ska utformas.

Process - Så gjorde vi

Vid planering av aktivitetsplatser på parkmark har stadsdelen vid två tillfällen använt sig av mobilt samråd genom att placera ut skyltar med information om vad som planeras på platsen. På skylten finns också information om att allmänheten gärna får höra av sig till stadsdelsförvaltningen med idéer, synpunkter och önskemål om förslaget.

Invånarna ges möjlighet att kontakta handläggare på stadsdelsförvaltningen och föra en dialog om hur ett förslag kan anpassas efter fler förslag och därmed bättre fylla behov hos flertalet medborgare.

Resultat - Så blev det

Vid utredningen av ett medborgarförslag om förändringar av en skatepark togs förslag på kompletteringar fram, som sedan ställdes ut på parkleken för samråd under två veckors tid. Förvaltningen mottog två telefonsamtal samt tre mejl från personer som har haft synpunkter på förslaget.

Utifrån de synpunkter som kom in har förvaltningen reviderat förslaget och förankrat ändringarna med förslagsställaren. Skärholmens stadsdelsnämnd beslutade efter detta att godkänna stadsdelens förslag till kompletteringar av skateparken.

Vid planering av en ny aktivitetsplats, Västerholmsstråket, ställdes även detta förslag ut i skyltform på platsen. Ingen synpunkt kom in vid detta tillfälle.

Senast ändrad:
2020-01-30

På dialogguiden.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att fortsätta surfa godkänner du att vi använder kakor.

Vad är kakor?