Projekt 3B – Bygga bort barriärer – samråd 2012

Ingress - En kort beskrivning av innehållet

Under hösten 2012 ville vi få in västeråsarnas synpunkter på det förslag som vi tagit fram om hur området runt tåg- och busstationen ska byggas om och användas.

Syfte - Därför gjorde vi det

Målet med kampanjen var att göra västeråsarna medvetna om att en förändring var på gång samtidigt som vi ville få in synpunkter och idéer. Parollen för den här samrådskampanjen var "vi ska vara där folk är".

Process - Så gjorde vi

Vi ställde upp vårt informationsmaterial på Stora torget mitt i stan, mitt dagen en lördag, i en galleria också det en lördag vid lunchtid.

Vi delade också ut kaffe och informationsmaterial till tågpendlare några vardagsmorgnar. I området runt tågstationen är det idag mest öde ytor och gamla industribyggnader - där satte vi upp stora skyltar som visade hur det skulle kunna se ut på just den platsen där skylten stod.

För att försöka nå ungdomar producerade vi en kort reklamfilm som visades på stadens biograf.
Vi hade även klassiska informationsträffar på bibliotek och skolor. Till en informationsträff som hölls i hörsalen i konstmuseet - en anpassad lokal för personer med nedsatt hörsel - höll vi ett "anpassat forum". Till det forumet hade vi hyrt in en teckentolk och anpassat presentationerna.

Allt informationsmaterial från kaffemuggar till skyltar hänvisade med hjälp av en QR-kod till en enkel mobilanpassad hemsida, där man kunde fördjupa sig i fler bilder och texter och där man även kunde skicka in sin idé eller synpunkt.

Resultat - Så blev det

Vi fick in 164 synpunkter eller idéer från invånarna och den här peppande kommentaren från en person på Facebook:

"Jag tycker att hela er insats på fb bjuder in till engagemang! Tack för ett bra dialoginitiativ!"

När samrådskampanjen var över satte vi upp skyltar vid tåg- och busstationen med några av synpunkterna vi fått in samtidigt som vi tackade för engagemanget. Detta gjordes även på facebook, vasteras.se samt på projekt3b.se.

Senast ändrad:
2020-07-03

På dialogguiden.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att fortsätta surfa godkänner du att vi använder kakor.

Vad är kakor?