Hoppa till huvudinnehållet / Skip to main content

Exempel

Information

Ort Upplands Väsby

Kontakt

Anette Ömossa, ekonomidirektör
Vx 08-590 970 00
anette.omossa@upplandsvasby.se

Dialogmöte Kultur och fritid för seniorer i Upplands Väsby

Ingress - En kort beskrivning av innehållet

Under seniormässan den 27 februari 2014 hölls en medborgardialog kring kultur och fritidsaktiviteter för seniorer i Upplands Väsby - Önskebrunnen.

Process - Så gjorde vi

I dialogen fanns det möjlighet för seniorerna att tycka till om Väsbys framtid, som en del i Väsby kommuns arbete med den nya översiktsplanen som just nu formas.

Dialogdeltagarna kunde också lägga förslag i den ”magiska” önskebrunnen kring något som man vill ska förbättras eller ordnas i Upplands Väsby. Den var väldigt populär och förslag lämnades in från ett nytt kulturhus till språk- och danskurser.

För att få igång inspirationen hade informationsenheten en låda med lappar som seniorerna kunde plocka. På lapparna stod det kreativa frågor vars syfte var att sätta igång fantasin kring kultur och fritidssysselsättningar. Exempel, Har du en bok inom dig? Vill du se VM i tyngdlyftning på Väsbyarenan?

Synpunkterna och tankarna kunde antingen lämnas in i skriftlig form eller genom en videoinspelning.

Resultat - Så blev det

Hur många väsbybor var med i dialogaktiviteten:
ca 100 personer

Tidslinje:
Efter dialogen har inkomna synpunkter sammanställts och dessa har skickats till ansvarig tjänsteman för fortsatt arbete.

Senast ändrad:
2020-07-01

På dialogguiden.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att fortsätta surfa godkänner du att vi använder kakor.

Vad är kakor?