Exempel

Information

Ort Östersund

Kontakt

Eva Rodin Svantesson, IT-strateg

0730713106

eva.rodin-svantesson@ostersund.se

E-förslag i Östersund

Ingress - En kort beskrivning av innehållet

Syftet är att testa en färdig e-tjänst för e-förslag/e-petitioner för att undersöka om det kan användas i framtida medborgardialoger för att göra kommunen mer transparant.

Resultat - Så blev det

E-förslag är en del av Östersunds kommuns satsning på att utveckla medborgarnas inflytande och delaktighet i den kommunala verksamheten. E-förslag innebär att medborgare kan lämna sina förslag på kommunens hemsida. Andra medborgare kan stödja ett förslag genom att skriva under det. Det är upp till förslagsställaren att själv marknadsföra sitt förslag, till exempel via olika sociala medier.

Ett förslag som kommer in får samla underskrifter på kommunens hemsida i 3 månader. Om ett e-förslag har fått minst 25 underskrifter när slutdatumet för e-förslaget har nåtts, kommer det att handläggas och hanteras enligt kommunens vanliga process. Förslag som inte får 25 underskrifter kommer inte att hanteras.

Innan tjänsten lanserades informerades bland annat kommunfullmäktiges ledamöter. Tjänsten har varit i drift på kommunens hemsida sen den 1 oktober, ett av de förslag som kommit in har redan uppnått antalet underskrifter. Mer information på ostersund.demokratiportalen.se

Senast ändrad:
2020-07-01

På dialogguiden.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att fortsätta surfa godkänner du att vi använder kakor.

Vad är kakor?