Hoppa till huvudinnehållet / Skip to main content

Exempel

Information

Ort Upplands Väsby

Kontakt

Karin Holmlund, budgetchef

karin.holmlund@upplandsvasby.se

 

Suseboparken i Upplands Väsbys stadspark

Ingress - En kort beskrivning av innehållet

Suseboparken, en park som länge varit otillgänglig och ovälkomnande för Väsbyborna , ingår nu i projektet medborgarbudget, där medborgarna ska få lämna in sina förslag om parkens innehåll och budget.

Genom olika dialogaktiviteter har det varit viktigt att fånga röster från medborgare i olika åldrar, då Väsbys nya stadspark ska vara en gemytlig och inbjudande plats för alla.

Process - Så gjorde vi

Under augusti 2014 bjöd Upplands Väsby kommun vid tre tillfällen in väsbys medborgare till dialog för att samla in röster och tankar om parken. 
Lördag den 23 augusti ordnas en picknick i Suseboparken där hade medborgarna möjlighet att lämna in förslag om parken, prata med kommunens tjänstemän samt bygga sin egen drömpark med hjälp av en karta och magneter.

Den 29-30 augusti i Väsby centrum kunde medborgarna ställa frågor till tjänstemän samt bygga sin drömpark eller bara lämna in synpunkter.
Mellan 11- 31 augusti var det även möjligt för invånarna att lämna in förslag via kommunens hemsida samt att bygga en drömpark med hjälp av ett webbverktyg.

Resultat - Så blev det

Antal väsbybor som deltog:
150 personer Suseboparken
100 personer Väsby centrum
10 personer Vega Kulturhuset 
10 Kyrkan (missbrukare)

Tidslinje:
En panel sammanställer väsbybornas förslag i september
Röstningen öppnar i mitten av oktober
Det vinnande parkförslaget utses i november
Parken står klar sommaren 2015

Mer information

Det är andra året i rad som Upplands Väsby kommun genomför en medborgarbudget där syftet är att medborgarna får vara med och bestämma över innehåll och budget. Upplands Väsby kommun har avsatt 2 miljoner kronor till att utforma Suseboparken- Väsbys nya stadspark.

Senast ändrad:
2020-07-03

På dialogguiden.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att fortsätta surfa godkänner du att vi använder kakor.

Vad är kakor?