Hoppa till huvudinnehållet / Skip to main content

Exempel

Information

Ort Mora

Kontakt

Magnus Drotz, Arbetsledare Rosa Huset i Mora

0250-266 34

magnus.drotz@mora.se

Ungdomens kulturhus i Mora

Ingress - En kort beskrivning av innehållet

Ungdomens kulturhus ”Rosa Huset” i Mora har genomfört två medborgardialoger med gymnasieungdomar vårterminen och höstterminen 2012. Syftet var att få fram olika projektförslag, eller redan färdiga projekt.

Syfte - Därför gjorde vi det

Syftet var att få fram olika projektförslag, eller redan färdiga projekt. Mora Kommuns ungdomssamordnare Åke Nyström ledde dialogmötena. Det fanns olika professioner på plats för att direkt kunna svara på frågor gällande deras verksamheter. Dessa professioner var, dramapedagoger, danspedagoger, fritidsledare, mediepedagoger, olika musiklärare, bildlärare, studieförbund och föreningar.

Process - Så gjorde vi

Båda gångerna kom det ca: 35st deltagare. Alla kom till tals och fick berätta vad man hade för idéer eller projekttankar. Det fanns en sekreterare på plats som skrev ner deltagarnas önskemål. När alla hade kommit till tals var det dags att dela in förslagen i olika grupper.
I grupperna deltog också personer från de olika professionerna. Projekten startades och en mötesplan för alla projekt gjordes i samråd med fritidsledarna på Rosa Huset.

Medborgardialogen avslutades med en återsamling där deltagarna fick möjlighet att berätta vad de tyckte om formen medborgardialog. Många tyckte den var bra men de flesta ville byta namn till exempelvis till Idétorg. Metoden var framgångsrik då det resulterade i många olika projekt exempelvis, musikfestival, dans, lan, sygrupp, skaparverkstad, sommarjobbsprojekt, film, parkour, fotogrupp, disco, bal, och klädbytarprojekt.

Senast ändrad:
2020-05-27

På dialogguiden.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att fortsätta surfa godkänner du att vi använder kakor.

Vad är kakor?