Metoder för dialog med medborgare i Region Skåne

Rapporten i länken nedan beskriver metoder för dialoger som har prövats i Region Skåne och i vår omgivning.

Syfte

De tidigare beredningarna för medborgardialog (BMD) i Region Skåne har, utöver att föra dialog med medborgarna, även haft i uppdrag att utveckla metoder för dialogen.

Process

Region Skåne har sedan bildandet 1999 prövat olika metoder för medborgardialog. Redan 2006 togs en metodhandbok för medborgardialog fram, som stöd till de då nybildade beredningarna för tillväxt och hälsa. Under mandatperioden 2011-2014 har en särskild politisk referensgrupp inom BMD haft ett särskilt ansvar för att föreslå, låta pröva samt utvärdera metoder för medborgardialog.

Arbetet har sammanställts årligen i ett dokument, en metodkatalog.

Resultat

Den nu aktuella metodkatalogen är en redovisning av de metoder som prövats i Region Skåne men innehåller även ett avsnitt om andra metoder som används i vår omvärld. Redovisningen är uppbyggd av frågorna hur, vilka, vad och varför i förhållande till metoderna. Dokumentet är i huvudsak beskrivande, men pekar även på de fördelar och möjligheter respektive de nackdelar och risker som finns med de olika metoderna.

Senast ändrad:
2017-04-06

På dialogguiden.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att fortsätta surfa godkänner du att vi använder kakor.

Vad är kakor?