Hoppa till huvudinnehållet / Skip to main content

Dialogmöte med unga om framtiden

Ingress - En kort beskrivning av innehållet

Under föreningsmässan i oktober 2013 hölls en medborgardialog kring hur ungdomar vill ha det i framtidens Väsby när de själva blivit seniorer.

 

Process - Så gjorde vi

I dialogen fanns det möjlighet för ungdomarna att tycka till om Väsbys framtid, som en del i Väsby kommuns arbete med den nya översiktsplanen som just nu formas.

Dialogdeltagarna kunde också lämna förslag och tankarna antingen i skriftlig form eller genom en videoinspelning. I dialogen hade ungdomar tankar på att de som äldre också skulle kunna leva ett aktivt liv med idrott och motion för att hålla kroppen igång.

För att få igång inspirationen hade informationsenheten tagit fram skyltar med budskapen, ” Hur vill du ha det när du är farfar?”, ”Hur vill du ha det när du är gammal?”, ”Hur vill du ha det när du är pensionär?” ”Hur vill du ha det när du är mormor?”.

Resultat - Så blev det

Hur många väsbybor var med i dialogaktiviteten:
Cirka 30 personer

Tidslinje:
Efter dialogen har inkomna synpunkter sammanställts och dessa har skickats till ansvarig tjänsteman för fortsatt arbete.

Senast ändrad:
2020-07-03

På dialogguiden.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att fortsätta surfa godkänner du att vi använder kakor.

Vad är kakor?