Hoppa till huvudinnehållet / Skip to main content

Medborgarna har tyckt till om över 700 platser i en webbdialog

Ingress - En kort beskrivning av innehållet

I en webbdialog har medborgarna fått tycka till om vilka platser de tycker bäst om, vilka platser som behöver förbättras och vad som är viktigt när Täby växer.

Webbdialogen genomfördes genom en så kallad webbenkät. Medborgarna har fått berätta vad de tycker kan förbättras och vilka platser de tycker bäst om.

Bakgrund

Fördjupad översiktsplan för Täby stadskärna

16 juni 2015 beslutade stadsbyggnadsnämnden att godkänna start-PM för arbetet med en fördjupad översiktsplan för centrala Täby.

Täby stadskärna är en del av den regionala stadskärnan Täby centrum – Arninge, och utgörs framförallt av kommundelarna Tibble och Roslags-Näsby, samt angränsande områden i Näsbypark, Viggbyholm, Ensta och Ella gård.

Planprocessen förväntas pågå fram till mitten av 2017. Samråd beräknas till hösten 2016. Arbetet med den fördjupade översiktsplanen ska präglas av delaktighet. Därför kommer invånare i kommunen, fastighetsägare, företagare och andra viktiga aktörer att bjudas in till tidig dialog med kommunen innan ett färdigt förslag till samråd finns framtaget. På så sätt kan fler vara med och påverka Täby stadskärnas utveckling i framtiden. Information om dialog kommer att finnas tillgänglig på kommunens hemsida och annonseras i lokalpressen.

Syfte - Därför gjorde vi det

Den fördjupade översiktsplanen syftar till att ändra inriktningen i kommunens översiktsplan och ska klara ut hur marken ska användas på ett långsiktigt och hållbart sätt i kommunens mest centrala delar för att kunna utvecklas till en stadskärna, med sikte på år 2050.

Inriktningen är att studera möjligheter till ytterligare tillväxt i kollektivtrafiknära lägen och hur stadskärnan kan utvecklas till en hållbar och attraktiv stadskärna med en blandning av bostäder, arbetsplatser, service och rekreation. Pågående planering och utbyggnad i Täby stadskärna kommer att beaktas i arbetet.

 

Resultat - Så blev det

Här kan du ta del av resultatet vad medborgarna tycker om centrala Taby

Resultatet från webbdialogen kommer att sammanställas och tas med i arbetet med fördjupning av översiktsplanen för centrala Täby.

Webbdialogen kommer att följas upp av dialogmöten under våren 2016.

Senast ändrad:
2020-07-01

På dialogguiden.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att fortsätta surfa godkänner du att vi använder kakor.

Vad är kakor?