Medborgarpanel erfarenheter

Ingress - En kort beskrivning av innehållet

Exempel 

De paneler som finns i svenska kommuner och landsting har en variation från 50 – 1 700 deltagare. Ofta har kommunerna/landsting frångått kravet på en representativ sammansättning och valt att bjuda in de som vill delta.

  • Ale kommun bjuder in deltagare till deras medborgarpanel via många kanaler bland annat genom att gå ut och möta medborgare på stan i samband med olika aktiviteter. Denna metod ger bra resultat.
     
  • Gnosjö – medborgarpanel – inbjudan sker bland annat via Facebook.

Erfarenheter från SKL:s nätverk - medborgarpanel över Internet

Hösten 2007 inbjöd projekt Medborgardialog kommuner och landsting att delta i nätverk för att utveckla medborgarpaneler via Internet och SMS.

Medborgarpanel innebär att kommunen eller landstinget inbjuder medborgare att delta i en grupp som under en längre tid med jämna mellanrum får frågor att besvara kring utveckling av det samhälle de lever i och om de tjänster som kommuner och landsting erbjuder. I skriften finns  erfarenheter samlade från de 2,5 åren som projektet pågått.

Senast ändrad:
2020-05-27

På dialogguiden.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att fortsätta surfa godkänner du att vi använder kakor.

Vad är kakor?