Medborgardialog översiktsplan i Mölndal

Ingress - En kort beskrivning av innehållet

Medborgardialog om nya översiktsplanen för vårt framtida Mölndal. Vi har träffat över 400 personer runt om i Mölndal och fått in drygt 750 synpunkter på plats. Dessutom har nästan 300 svarat på vår digitala enkät och vi har fått in mer än 90 kommentarer via vår digitala karta.

Syfte - Därför gjorde vi det

Dialogen ska ge ökat inflytande och är ett sätt att skapa både samhörighet och gemensamt ansvar för Mölndals utveckling. 

Process - Så gjorde vi

Under hela september hade vi medborgardialog om nya översiktsplanen för vårt framtida Mölndal. Vi har träffat över 400 personer runt om i Mölndal och fått in drygt 750 synpunkter på plats. Dessutom har nästan 300 svarat på vår digitala enkät och vi har fått in mer än 90 kommentarer via vår digitala karta.

Resultat - Så blev det

Sammanfattning av de vanligaste synpunkterna kopplade till översiktsplanen

Totalt fick vi 750 synpunkter som vi fick in under vår medborgardialog om översiktsplanen:

Mölndal
Idag finns trafikbarriärer mellan öst och väst. Skapa bättre kopplingar. Förtäta med ett varierat utbud, med centrumkvaliteter och kultur....

Kållered
Arbeta med barriären mellan öst och väst. Bostäder med blandade upplåtelseformer och mötesplatser. Förbättra för gående och cyklister.

Lindome
De gröna områdena runt tätorterna är viktiga. Stärka gång-, cykel- och kollektivtrafikkopplingar.

Hällesåker
Behov av närservice och mötesplatser i centrum. Värna det småskaliga och förbättra för oskyddade trafikanter.


Nästa steg med att ta fram en ny översiktsplan
Nästa steg i arbetet med översiktsplanen blir att göra ett underlag av alla resultat från dialogen. Vi ska även utvärdera arbetet med hur vi genomförde vår medborgardialog.

Vi har också gjort en film om vår medborgardialog med några av dem vi mötte och även ett par politiker- "Tyck om Mölndal - medborgardialogen om vår översiktsplan 2016"

Se även länken till ditt & mitt Mölndal som har skickats ut till alla hushåll i Mölndal.

Senast ändrad:
2021-09-17

På dialogguiden.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att fortsätta surfa godkänner du att vi använder kakor.

Vad är kakor?